Høreservice Danmark Logo
Få testet din hørelse - helt gratis og hjemme hos dig!
Trustpilot vurdering

For mange danskere kan hørenedsættelse have en negativ indvirkning på livskvaliteten, men heldigvis er der forskellige behandlingsmuligheder til rådighed. Høreapparater er en af de mest effektive måder at forbedre din hørelse på, men hvad er tilskuddet til høreapparater i Danmark i 2023?

Regionalt tilskud:

Tilskuddet til høreapparater i Danmark består af et regionalt tilskud og kan variere afhængigt af, hvor i landet du bor. Pr. 1. januar 2023 kan du modtage op til 4.286 kr. i tilskud til et høreapparat på 1. øre og op til 2.400 kr. i tilskud til et høreapparat på 2. øre. For at være berettiget til det regionale tilskud skal du have dokumenteret hørenedsættelse, være over 18 år og have et dansk sundhedskort. Hvis du allerede har høreapparater, skal der være gået mindst 4 år siden, du sidst fik det regionale tilskud.

Helbredstillæg:

Udover det regionale tilskud er der også et indkomstbestemt tilskud kaldet helbredstillæg, som giver mulighed for, at kommunen betaler en procentdel af din egenbetaling. Du kan få betalt op til 85% af din egenbetaling. For at få tilskuddet skal du være folkepensionist eller førtidspensionist efter de gamle regler, dvs. før 2003. Din likvide formue skal ligge under en bestemt størrelse, og din formue på ansøgningstidspunktet afgør, om du kan opnå tilskuddet.

Sygeforsikring Danmark:

Endelig kan der ansøges om tilskud til behandling med høreapparater gennem Sygeforsikring Danmark én gang årligt. Danmark gruppe 1 eller 2 giver 3000 kr. i tilskud ved køb af to høreapparater (dog gives maksimalt halvdelen af egenbetalingen), og Danmark gruppe 5 giver 2000 kr. i tilskud ved køb af to høreapparater (dog gives maksimalt halvdelen af egenbetalingen).

Hvis du er i tvivl om dine muligheder for at modtage tilskud til høreapparater, kan du kontakte Høreservice Danmark for rådgivning. Vi kan hjælpe dig med at forstå reglerne for tilskud og finde det høreapparat, der passer bedst til dine behov og budget. Book en tid til en gratis og uforpligtende høretest i dag, og lad os hjælpe dig med at forbedre din hørelse og livskvalitet.

Blog author

Dr. Alex Louis Henry, MD

Chairman & Director