Høreservice Danmark Logo
Få testet din hørelse - helt gratis og hjemme hos dig!
Trustpilot vurdering

Regionalt Tilskud:

Den 1. januar 2024 bliver det regionale tilskud til høreapparatbehandling hos private høreklinikker justeret. I 2024 udgør dette tilskud 6.804 kr. til et sæt høreapparater.
For at kvalificere sig til det regionale tilskud kræves dokumentation for et behandlingskrævende høretab (kan undersøges og dokumenteres med en professionel høreprøve), at man er over 18 år og at man har et dansk sundhedskort (det gule sygesikringsbevis). Har man tidligere modtaget tilskuddet, skal der være gået mindst fire år, før man kan modtage det igen.

Helbredstillæg:

Udover det regionale tilskud findes der et formuebetinget tilskud kaldet helbredstillæg. Med et helbredstillæg kan man få dækket op til 85% af egenbetalingen på høreapparater. Man kan ansøge om dette tillæg gennem sin kommune, hvis man er folkepensionist eller har fået tilkendt førtidspension før 2003, og hvis ens likvide formue samtidig ikke overstiger 99.200 kr. (2024).

Tilskud fra Sygeforsikring Danmark:

Der kan desudes søges om tilskud til høreapparatbehandling hos Sygeforsikring Danmark én gang årligt, forudsat at man er medlem. Sygeforsikring Danmarks Gruppe 1 og Gruppe 2 giver 3.000 kr. i tilskud ved køb af to høreapparater (dog maksimalt halvdelen af egenbetalingen), og Gruppe 5 giver 2.000 kr. i tilskud ved køb af to høreapparater (dog også maksimalt halvdelen af egenbetalingen).

Vil du gerne vide mere om dine tilskudsmuligheder, så sidder vores eksperter hos Høreservice Danmark klar til at rådgive dig på telefon - gratis og uforpligtende - ring på 70 17 18 19 eller udfyld formularen på denne side Kontakt os.

Blog author

Dr. Alex Louis Henry, MD

Chairman & Director